20100210

Alarm haram

Kering! kering!

polon: ello, hairi ar, you moleh datang kolej ini hari ka?
hairi: apa pasal?
polon: oh, you ada satu subject lagi tertinggal la
hairi: ha? you cakap i sudah habis, itu pasal bulan lepas i sudah graduate
polon: you belum habis, ada satu subject elektif kena amil. kena masuk kelas ini sem
hairi: haiya, kena masuk kelas lagi ke?
polon: kena la, ini sem last. lepas ni moleh kerja

Ayah kau negro!


pagi2 pukul 10 aku dapat call dari minah kat office kolej aku suruh aku masuk kelas balik sebab ada satu subject tertinggal. padahal bukan salah aku. diorang yang cakap semua subject aku dah amik, sebab tu aku graduated bulan 12 hari tu. tiba2 plak boleh tertinggal satu. sumpah menyirap. mengoren pun ada.

sekarang aku kena pergi kelas tiap2 khamis. nasib baik pukul 12. kalau pukul 8, kirim salam la kat lecturer cina aku tu. tapi kelas ni best. hihi. ala, gedik. sebab aku kamceng dengan lecturer aku ni. bukan sebab aku boleh saptlor dia pastu dapat markah best. sebab aku selesa ada lecturer yang tak strict sgt. nak pakai sleveless dengan selipar je pun boleh masuk kelas.

nak tak nak pun aku kena rajin2 pergi kelas sebab ni last subject aku. ada influence kat transkrip aku. so pointer musti mau atas 3 beb. maklum la, aku bukan pandai mcm korang. saja nak tengok cert aku cantik nanti. boleh frame depan rumah.

4 comments:

  1. peh...kalau aku..pegi mampus aku nk ambik satu subject sbb tu bukan kesalahan diri sendiri..bukan takat menyirap...tu dah tahap nk bakar satu kolej tu! ape malang...ape2 pun gudlak la ye brader heri~~rindu la dh lame xdtg opis bat assignment..hahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahaha. ampak. aku habis dulu, challo

    ReplyDelete
  3. nania - kalau aku bakar kolej, siapa nak bagi diploma aku, kak yoi. hahaha. dengar cerita tengah cari 'fresh graduater'? hahaha. text la kalau ada apa2 yang kosong yee =]

    bart - aku dah grad. mpakk

    ReplyDelete
  4. ayah kau negro!

    eh. xde lah.. ayah aku jawa kot... kg parit hj adnan, pontian.. hihihi,, =]

    ReplyDelete